Dorostenci přetlačili Jihlavu, libový obrat dotáhli v nájezdech

Na PSG aréně se odehrál zápas velkých obratů. Mladí Berani proti Jihlavě začali lépe a po jedenácti minutách vedli o dvě branky. Hosté však – především díky povedenému závěru druhé třetiny – pěti góly otočili skóre na svou stranu. Co na to Zlínští? Ti ve třetí části rychle snížili, výrazně ožili a po chvíli dvěma šťastnými, ale zaslouženými góly během necelé minuty srovnali na 5:5! Rozuzlení napínavého zápasu, v němž oba brankáři dohromady čelili více něž stovce střel, přišlo v samostatných nájezdech. V nich se Berani blýskli skvělou produktivitou, proměnili všechny tři pokusy a dovršili velkou otočku.
10.kolo, út 22.2.2022, PSG aréna
Zlín
Jihlava
6:5sn
(2:1, 0:4, 3:0 - 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Hampl (Marek), 12. Vaculík (Marek, Pešák), 41. Hamrla (Marek, Urban), 46. Klimek (J. Heš), 46. Řezníček (Kopřiva, Kaláč), rozh. náj. Vaculík – 15. Vojáček (Jeletz), 27. Ošmera (Modl, Topol), 36. Jeletz (Hamřík, Kudrna), 38. Habermann (Váňa), 40. Chlubna (Modl). Rozhodčí: Blaha – Poláček, Peluha. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 48:55. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 6:2.

Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Špaňhel – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Kos, Marek, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek.

Sigmund – Ošmera, Hamřík, Löffler, Jeletz, Topol, Vandas – Modl, Váňa, Gutsu, Klapica, Coufal, Habermann, Vojáček, Chlubna, Jungwirth, Kudrna, Veselský.

První dějství utkání přineslo tři branky, z čehož dvě vsítili Berani. I přesto měl ale jihlavský soupeř herně lehce navrch, což následně dokázal hlavně ve druhé třetině. O první gól zápasu se nicméně postaral zlínský Josef Hampl, a to po méně než dvou minutách hry. Ten využil bleskového útoku své formace, který zakončil střelou do poloodkyrté brány. Osm minut před zazněním závěrečné sirény se k němu přidal další borec z kádru ševců. Nebyl ním nikdo jiný než Martin Vaculík, jenž tak potrestal nevyužití přesilové hry soupeřem. Pak ale přišla poměrně rychlá odpověď, o kterou se postaral Matěj Vojáček. Ten snížil skóre opět na rozdíl jediné branky.

Během druhé třetiny diváci sledovali velký zlínský útlum, kterého hráči Dukly náležitě využili – gólmana žlutomodrých se jim podařilo překonat rovnou čtyřikrát. Kanonádu Jihlavy nastartoval po vyloučení z řad domácích Adam Ošmera. Ten svou jedovatou střelou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Necelých pět minut před koncem druhého dějství otočil skóre ve prospěch svého mančaftu Denis Jeletz, když potrestal zbytečný faul domácích. O pouhé dvé minuty později se mezi úspěšné střelce zapsal i Jindřich Habermann – na jeho zakončení se natahoval zlínský brankář jen marně, a to i kvůli tomu, že střela orazítkovala tyčku. Pozadu nechtěl zůstat ani Tobias Chlubna, který minutu před koncem ještě zvýšil vedení Dukly na rozdíl tří gólů.

Ve třetí dvacetiminutovce se však zlínský dorost až neuvěřitelně vzchopil a třemi góly poslal zápas do prodloužení! Pod ten první se po méně než půlminutě od úvodního buly podepsal Adam Hamrla. Ten svou střelou od modré využil přesilovou hru Beranů a ještě zápas pořádně zdramatizoval. Po dalších čtyřech minutách hry se postaral o již devátou branku utkání Adam Klimek, jehož šťastná trefa po odrazu od obránce spoluhráče ještě víc nastartovala. To se projevilo po čtyřiceti vteřinách, kdy vyrovnal skóre Michal Řezníček střelou mezi betony brankáře.

Během prodloužení si oba týmy poctivě držely kotouč na holích, na nějaký velký závar nebo tutovou šanci nedošlo. Proto zápas vyvrcholil samostatnými nájezdy. V nich Zlínští zazářili – proměnili všechny tři pokusy, zatímco hosté pouze jeden ze čtyř. Rozdílovou trefu zaznamenal Martin Vaculík přesnou střelou k tyči. Berani tak po skvělém obratu poprvé v sezoně porazili Jihlavu a získat dva body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Jsme určitě rádi za dva body. Gólman dneska předvedl výborný výkon, ale mrzí mě, že jsme druhou třetinu nehráli zrovna dobře. Nicméně za třetí třetinu musím kluky pochválit, že nesložili zbraně a zvládli otočit utkání.